fietsen is zelfmoord?
Door: stevenvanpolen
Blijf op de hoogte en volg Steven
21 November 2011 | Australië, Perth
Ach waarschijnlijk kunnen ze gewoon niet fietsen, dan wordt het natuurlijk ook lastiger;)
maar goed hoe ik hierbij kom, vorige week donderdag was er rond half elf een kleine bijeenkomst met taart voor de vakgroep ( en nee het was neit om mij alsnog te verwelkomen). Een andere master student was net afgestudeerd en deze had haar scriptie gedaan bij dezelfde vakgroep als ik deze nu doe en dus stond er een stukje taart klaar.
Bij deze gelegenheid werd ik ook voorgesteld aan de rest van de vakgroep door mijn begeleider en een aantal mensen kenden wageningen, en 1 was er zelfs geweest en had er les gegeven. Dan is het toch echt een klein wereldje (zeg ik vanaf een paar 1000 kilometer verderop:P)
Hierbij kwam het al gauw op het onderwerp fietsen, en de bescherming die we in Nederland hebben wat betreft het fietsen. Dit is natuurlijk waar, in Nederland hebben we een luxe wat betreft fietsen met speciale stroken enz.
Maar in Australië is dit toch anders, hier moet je of op weg fietsen of op de stoep. Waarbij de stoep nogal wat obstakels heeft en de weg wel wat breder gemaakt is zodat fietsen kan maar het niet duidelijk is waar de afscheiding is;) Men zei dus met een lach dat fietsen gelijk stond aan zelfmoord.
Ik was nog steeds van plan een fiets te kopen dus dit was wel even een minpuntje om mee ten nemen, maar ja het was gezellig. Met nog wat mensen gepraat en toen rustig aan weer aan de slag.
Vrijdag was weer een redelijk normale dag, met het enige verschil dat ik voor dat moment mijn laatste artikel had gelezen. Dat was dus wel een lekker moment, daarna nog even nadenken over mijn onderwerp om weer lekker naar huis te gaan, eindelijk weekend.
Zaterdagochtend heerlijk uitgeslapen, kortom we beginnen de zaterdag bij zaterdagmiddag;)
Had een paar dingen op het programma staan, namelijk boodschappen, fiets kopen en beddengoed halen.
Ik begon met een fiets kopen, ik had namelijk een fietsenwinkel gezien dichtbij mijn kamer en daar ben ik dus heen gegaan. Deze waren gewoon open en het wonder was dus eindelijk daar, ik ging een fiets kopen. Het blijkt dat er in Australië geen normale fietsen zijn, alleen racefietsen en mountainbikes.
Ik zag dus allemaal fietsen staan tussen de 1000-5000 dollar. Dit leek met toch wat overdreven en dus ben ik een beetje rond gaan kijken en er stonden een paar simpeler mountainbikes in de hoek die er iets goedkoper uitzagen. Ik heb even gevraagd wat deze moesten kosten, klein beetje afgedongen en doen was ik voor iets meer dan 300 dollar (inclusief slot klaar) en had een mooie mountainbike. Moest het slot natuurlijk nog wel even zelf installeren, maar dit ging goed nadat ik de hele fiets uit elkaar had gehaald;) Daarna ben ik naar het centrum gefietst (over de stoep, want het was allemaal 1-eenrichtingsverkeer en om fietsen begin ik niet aan want zo goed ken ik de weg ook weer niet;)
In het centrum een dekbed gehaald en een kussen met sloop enz. Het wordt hier 's avonds namelijk behoorlijk koud en een dekbed heb je dus wel echt nodig. Daarna nog wat boodschapjes gedaan om rond half 6 weer terug te komen en even lekker uit te rusten;)
Zondag rond half elf opgestaan en daarna een klein rondje hard gelopen, gaat wel wat zwaar in die zon maar uiteindelijk toch een half uurtje gelopen. Het is iig weer een begin:P
Na het lopen nog even de badkamer schoongemaakt (was mijn beurt) en daarna een potje age of kings doen met Bart. Dit ging niet van een leien dakje maar uiteindelijk toch gelukt om een spelletje op te starten. En helaas niet gewonnen, maar met travian sta ik alweer voor en dat is natuurlijk belangrijker:P
Vandaag voor het eerst naar de universiteit gefietst en dit is echt top, ben er nu met 20 minuten waar ik er eerder 45-60 minuten over deed met de bus. het fietsen is ook best goed te doen, gewoon goed aan de linkerkant blijven rijden en alles komt wel goed;)
Vandaag ben ik verder gegaan met mijn onderzoeksvoorstel, wat ga ik nou precies doen. Dus veel naar de computer staren en afvragen hoe mijn onderzoek eruit moet gaan zien en welke vragen hierbij moeten.
het begint langzaam aan vorm te krijgen, maar het is een behoorlijk langdurig proces.
Zag dat jullie mistig weer hadden (kijk elke dag even op nu.nl) even een update van hier voor jullie. Elke dag 30 graden met een stralende zon de hele dag. Tropisch blauwe lucht, dus het is afzien;)
Nogmaals bedankt voor de reacties en ik zal proberen toch zeker 1 of 2 keer in de week een kleine update te typen;)
Cheers (houdoe zegt niemand hier:P)
21 November 2011 - 13:02
Mirthe:
WAAAT zegt er daar niemand houdoe? Ga ze dat maar snel leren dan want dat kan natuurlijk niet he O_O
Wel leuk om zo te zien waar je allemaal uithangt, en die foto's waren ook mooi!
Nog veel plezier en succes met je onderzoek! -
21 November 2011 - 17:18
Merel:
Steven!!
Wat een verhalen allemaal!:)
Cool dat je nu een fiets hebt! En je fotos zijn ook leuk!
Zo zien wij ook wat jij elke dag ziet;)
Heel veel suc6 met je onderzoek!!
Liefs! -
21 November 2011 - 19:05
Franca:
tjonge jonge...30 graden, ja dat is echt afzien. Kun je beter hier vertoeven, lekker mistig....
Maar zo te lezen stel je het goed, en het vooruitzicht binnenkort bezoek te krijgen is natuurlijk fantastisch.
Geniet ervan enne...goed uitkijken met fietsen he!! -
21 November 2011 - 19:44
Je Vader:
Fijn dat je nu mobiel bent, kun je makkelijker de stad verkennen. ook de tijdwinst elke dag is goed. Gelukkig klaar met lezen, nu ff een model in elkaar flansen. sterkte. Leuk dat je wat meer mensen van je vakgroep ontmoet hebt, kom je misschien eens een bekende tegen, is leuk als je ergens nieuw bent. Als je op deze manier je site bij blijft houden wordt dit een mooi aandenken aan je reis. ik ga kappen, veel plezier en helm op met fietsen.